Одбор медицинских сестара у примарној з.з. 2010–2014.

  • Снежана Малешев Београд
  • Вера Ђорђевић Војводина
  • Јулијана Видић Ниш
  • Верица Вујучић Крагујевац
  • Мира Масларевић Ужице

Планом рада профилског пододбора примарне здравствене заштите , предвиђено је да се колегама са територије Косова понуди помоћ у виду боље доступности стручних информација и могућности праћења најновијих ставова из области примарне здравствене заштите као и стицања вештина у пословима које обављају медицинске сестре и техничари.

Предвиђено је да се у току године одрже три акредитована скупа која би помогла колегама да прикупе потребан број бодова за лиценцирање и омогућила да већи број колега са Косова учествује у стручним скуповима.

Први такав скуп је предвиђен за 08.04.2011. где би колеге са Косова, два предавања у два места на територији Ким (Митровица и Грачаница), имале прилику да чују акредитовани семинар Дома здравља Савски венац ОБУКА ЗА ЦЕЛОДНЕВНО БАВЉЕЊЕ ДЕТЕТОМ др Данијела Вукићевић, субспецијалиста физикалне медицине и рехабилитације и Снежана Малешев, виша медицинска сестра. Програм акредитован одлуком Здравственог савета Србије бр.1153-02-1697/2010-02 од 18.05.2010. збирна табела/ курса под бројем Д-1-1695/10. Предвиђени број бодова за слушаоце/медицинске сестре је 6.

Поред акредитованог семинара за који је предвиђено да траје два сата, предвиђа се и састанак са главним сестрама Домова здравља и њихових служби, патронаже, педијатрије и гинекологије у трајању од сат времена као оперативни договор о даљој сарадњи и могућностима за боље повезивање.

Матична служба Градске општине Савски венац ће припремити материјал који се дели паровима који пријављују новорођено дете на општини Савски венац који је настао из пројекта Беби на дар, који су реализовали Градска општина Савски венац, Дом здравља Савски венац, Удружење грађана Перспективе уз медијску подршку Агенције Водич за родитеље.

Ову активност Коморе медицинских сестара и техничара Србије, медијски би пратила Агенција Водич за родитеље.

Председник профилског пододбора примарне здравствене заштите
Снежана Малешев