Управни одбор 2014-2018

Изабрани чланови Управног одбора КМСЗТС Србије:

1. Дeнис Томић, из Огранка Београд,
2. Драгослав Итов, из Огранка Београд, подпредседник УО
3. Никола Обрадовић, из Огранка Београд,
4. Милан Станојевић, из Огранка Београд,
5. Елизабета Петковић, из Огранка Београд,
6. Деса Ракић, из Огранка Војводина,
7. Чедомир Катић, из Огранка Војводина,
8. Ева Вулић, из Огранка Војводина,
9. Јованка Ралић, из Огранка Војводина, председник УО
10. Дарко Сова, из Огранка Војводина.
11. Синиша Нешић, из Огранка Ниш,
12. Горан Стаменковић , из Огранка Ниш,
13. Милисав Арсић, из Огранка Ниш,
14. Миладија Дробњак, из Огранка Крагујевац,
15. Наташа Јевтовић , из Огранка Крагујевац,
16. Немања Предојевић, из Огранка Крагујевац,
17. Славица Филиповић, из Огранка Ужице,
18. Бранко Пантелић, из Огранка Ужице,
19. Радомир Митић, из Огранка Косово и Метохија,

Јованка Ралић – председник Управног одбора

Рођена 1959. године у околини прелепих Плитвичких језера. Основну и средњу медицинску школу у Новом Саду завршила као „Вуковац“. Некада била: вишеструки акцијаш и ударник, председник једне општинске омладинске организације у Новом саду, председник Надзорног одбора СЗРВ, вишегодишњи председник Друштва зубних техничара Војводине, организатор и промотер стручних скупова , а у слободно време – оснивач, актуелни председник и капитен женског куглашког клуба „СРЕМ“ из Руме, вицешампиона Србије за 2014. годину и учесника Купа Европе у октобру ове године.

Запослена 26 година у Дому здравља у Руми као зубни техничар. Мајка и поносна бака једног Јована.

Моја ВИЗИЈА и МИСИЈА у Комори медицинских сестара и здравствених техничара Србије је да наша Комора буде истински сервис стручних потреба и напредовања у стручним знањима и вештинама свих својих чланова, да нам Комора свима буде заштитник стручног статуса и искрен и успешан преговарач са свим релевантним институцијама и високошколским установама у Србији , а све у циљу постизања високог степена стручности и квалитетнијег статуса медицинских сестара и здравствених техничара , а што ће за крајњи циљ имати максимално квалитетну услугу нашим пацијентима и наше задовољство послом којим се бавимо.

Стремећи ка том циљу смо протеклих година изгубили много времена и новаца на погрешне акције и људе али смо сада решени да истрајемо на повратку наше Коморе у законске и оквире рада због којих смо и организовани. Неће бити ни мало лако али нећемо одустати јер нама свима , медицинским сестрама и техничарима , Комора треба а сигурна сам да треба и Држави али као истински представник и заступник средњег и високообразовног медицинског кадра који ће искрено пратити и активно учествовати у свим фазама развоја Србије а тренутно и највише у погледу рационализације и штедње пара од чланарине наших колега, а да се истовремеwно постигне квалитет рада органа и појединаца у Комори. Да се озбиљно заузмемо и учиномо све да се признају дипломе и оствари право на лиценцу струковним сестрама и уопште високообразованим медицинским кадровима. Да нам свима буду доступнији стручни скупови(мање котизације) и да се „Уђе „ у преговоре око смањења бодова потребних за релиценцирање.