Позив за учешће у истраживању о процени капацитета здравствених радника-ца да одговоре на родно засновано насиље

Поштоване колегинице и колеге,

Позивамо Вас да учествујете у истраживању о капацитетима здравствених радника-ца да препознају и одговоре на родно засновано насиље у Србији, које организација Популациони фонд Уједињених нација (УНФПА) спроводи у сарадњи са Министарством здравља и Медицинским факултетом у Београду.

Истраживање ће помоћи да се идентификују фактори који утичу на препознавање и реаговање на родно засновано насиље, и да се сагледају потребе и могућности за унапређење одговора здравственог сектора на насиље. У оквиру истраживања биће препознати и приказани и примери добре праксе одговора на родно засновано насиље које постоје у нашим здравственим установама. Истраживање се спроводи у оквиру пројекта „Интегрисани одговор на насиље над женама и девојчицама – фаза III“, који Влада Републике Србије спроводи са агенцијама Уједињених нација у Србији.

Позивамо Вас да дате допринос истраживању и попуните онлајн упитик, доступан на следећем линку:
Упитник о препознавању и реаговању на родно засновано насиље (РЗН) 

За попуњавање је потребно око 10 минута. Упитник је анониман и потпуно добровољан, а Ваша подршка у извођењу истраживања је кључна за добијање добрих и поузданих података за анализу.

Популациони фонд Уједињених нација (УНФПА)