Обавештење о дописима стиглим од МЗ, Министарства финансија

Поштоване колегинице и колеге,

Достављамо Вам на увид дописе које су нам упутили Министарство здравља РС и Министарство финансија РС, као и закључке са седнице Управног одбора КМСЗТС одржане дана 21.07.2012.год. а тичу се припрема процеса осигурања од последица стручне грешке. Овим дописима је стављена тачка на неистините и нетачне тврдње појединих делегата из Огранака Војводина и Београда, који су тврдили да је цео процес незаконито вођен (а он није ни почео), а које су ескалирале најавом делегата Војводине да ће до даљег бојкотовати рад у Скупштини КМСЗТС и Управном одбору КМСЗТС.

Надамо се да ће сви добронамерни чланови КМСЗТС након увида у ова документа разумети наш напор да све нејасноће разјаснимо, и да се руководство КМСЗТС у својим обраћањима и јавним наступима једино позива на истините и доказанa документa, и да се никад неће бавити „рекла-казала“ подацима. Наша је обавеза да као озбиљни представници наше професије заступамо интересе целокупног чланства наше коморе, а не лобистичких група, интересних сфера и микро региона. Процесе које смо започели желимо да завршимо и у реализацији истих користићемо помоћ свих људи и институција које желе са нама истински и партнерски да сарађују.

Овом приликом се захваљујемо на подршци свим појединцима и установама који су нам се обратили у предходном периоду и исказали своје поверење у одлуке руководства КМСЗТС.

С поштовањем,
Директор КМСЗТС
Драган Шашић

Закључци Управног одбора КМСЗТС