Конференција здравственог система Србије

„Конференција здравственог система Србије“ у оквиру процеса ”Унутрашњег дијалога о Косову и Метохији” одржана је 01. фебруара 2018. године у Београду, у Палати Србија, са почетком у 10 часова.

Конференцији су присуствовали г. Марко Ђурић, директор Канцеларије за Косово и Метохију, асс. др Златибор Лончар, министар здравља, проф. др Берислав Векић, државни секретар, као и представници свих најеминентнијих институција здравственог система Србије.

Испред Коморе медицинских сестара и здравствених техничара Србије, Конференцији су присуствовали директор Радмила Угрица, председник Извршног одбора огранка Косово и Метохија Весна Маринковић, члан Управног одбора из огранка Косово и Метохија Ратко Митић и председник Извршног одбора огранка Ужице Горан Тодић.

У веома конструктивној дискусији у којој су здравство и просвета апострофирани као стубови носиоци опстанка српског народа на Косову и Метохији, представници Коморе су изнели своја искуства и мишљења, те став да је отварање унутрашњег дијалога о Косову и Метохији од непроцењивог значаја и показује да је Србија земља окренута толеранцији, заједништву и одлучности да пружи максималне напоре како би будућност наше деце била сигурнија, здравија и просперитетнија.

Детаљније о Унутрашњем дијалогу о Косову и Метохији и овој Конференцији можете се информисати на интернет страници Канцеларије за Косово и Метохију на следећем линку: http://www.kim.gov.rs/v2264.php