Активности огранка Косово и Метохија 2011.

20.02. 2009.год., Грачаница

У просторијама галерије Дома културе у Грачаници су свечано уручене лиценце за рад медицинским сестрама и здравственим техничарима централног Косова. На свечаности коју је организовао регионални Извршни одбор Коморе медицинских сестара и здравствених техничара за Косово и Метохију, говорио је председник ИО КМСЗТС за Косово и Метохију г. Станоје Маринковић, који је иначе главни медицински техничар Дома здравља у Грачаници. Прочитано је и поздравно писмо директора КМСЗТС господина Драгана Шашића. Скупу се обратио и Иван Миљковић у име запослених у Дому здравља у Грачаници.

Након културно-уметничког програма, додељене су лиценце представницима Клиничко-болничког центра у Грачаници (Приштини), Дома здравља Косово Поље, Дома здравља Приштина и Дома Здравља у Грачаници. Због лошег времена били су спречени да присуствују представници Домова здравља Прилужница и Гуштерица.

Господин Станоје Маринковић је истакао да здравствени радници на Косову и Метохији не подносе само здравствени ризик хуманог посла који обављају, већ имају и велике безбедоносне проблеме због тешког живота Срба на овим просторима.