12. maj – Међународни дан сестринства

Сваке године медицинске сестре у целом свету обележавају 12. мај као Међународни дан сестринства, а ове године се обележава под другачијим околностима, много гласније, и са јасном поруком о значају рада сестринства.

Позив медицинске сестре је позив пун хуманости и преданости, позив који захтева свакодневну пожртвованост и бригу за људски живот, али упркос свим досадашњим непрекидним борбама, тек је двомесечна борба са корона вирусом изнедрила значај рада медицинских сестара и техничара. Ова борба је показала да медицинске сестре и техничари служе човечанству и својим радом штите здравље како појединаца тако и целокупне заједнице. Данас су медицинске сестре и техничари, као и сви здравствени радници, захваљујући свом преданом раду на пиједесталу хуманости и професионализма. То потврђују и све водеће здравствене организације, на челу са Светском здравственом организацијом (WHO), која је 2020. годину прогласила Међународном годином медицинских сестара и бабица.

Комора медицинских сестара и техничара Србије Вам честита међународни Дан сестринства и пружа пуну подршку и захваланост.

Ваша Комора